Featured SliderLatestNews

Moneypenny new headquarters has been completed

CW Studio has designed the landscape for Moneypenny new £15m headquarters in Wrexham, which opens this month. The striking new building, designed by AEW Architects, is designed to accommodate over 1000 staff.

Set in a ten-acre landscape, it has its own “village pub”, a tree house for meetings and dramatic views over meadows, orchard, woodland and the countryside beyond, all designed to create a happy, relaxing and inspirational setting for employees and visitors.

Employees and visitors enter along an Irish limestone walkway through a landscape of tall, swaying grasses, echoing the natural landscape of the meadow beyond. Hornbeam hedging gives structure and defines the space. A timber deck leads to a wetland filled with filtered surface water, while a wet meadow detention basin holds any overflow in severe weather. An orchard provides apples, damsons, plums and black cherries for the staff to enjoy. All species were chosen to provide fruit for the staff to enjoy throughout their working day.

Carolyn Willitts, Director of CW Studio said, “Moneypenny have been the perfect client and it is so wonderful to see the staff enjoying their new home. There are even picnic baskets and blankets so that people can sit in the meadow at lunchtime and eat apples from the trees.”

Ed Reeves, Moneypenny co-founder and director, said: “Since we founded Moneypenny we have strived to set the industry standard for ‘excellence’. Our new head office once again raises the bar in achieving this and offers employees the ultimate work environment, which in turn provides stunning service to our clients. CW Studio has exceeded our expectations with this project. Carolyn has been a joy to work with and has delivered something that we’re truly proud of.”

What has been planted: 1750 trees

500 bulbs

Over 1000 ornamental grasses

Over 1000 wetland plants

12,000 m2 wildflower meadow 10 oak saplings from the 500-year-old oak tree on site were transplanted and replanted in the meadow, to protect the heritage of the tree for at least the next 500 years.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close