1200×150

FutureScape
Featured SliderLandscape ArchitectureLatestNewsProjectsPublic realm

Planning Permission is granted for landmark waterfront development, Quay House

Planning permission has been granted for the redevelopment of Quay House in Canary Wharf. The redevelopment will activate currently underused public spaces beneath the DLR and along Admirals Way, with public realm improvements.

Significant improvements will be delivered to the public realm, with ExA proposing an elevated green oasis to provide a high level of visual amenity.

Tessa O’Donnell, Exterior Architecture said:

“We are delighted by the decision to grant planning permission for Quay House. The site represents a unique opportunity to unlock the concept of The Underline, a continuous network of activated public realm spaces that lie beneath the DLR between the South Dock and Mudchute.

“In working closely with Parkour Generations, a local parkour provider, we have developed a high-quality, innovative, flexible and engaging use for the public realm. Complementing this space is an elevated green oasis that provides a high level of visual amenity on passing in the DLR and contributes to a significant increase in the sites biodiversity. We are excited about bringing the development forward in collaboration with Rockwell, FirethornTrust and architects Simpson Haugh & Partners in 2020!”

The site was acquired in a JV between Rockwell and FirethornTrust in October 2018, and the planning application was subsequently submitted in July 2019. With planning permission now secured, work is expected to start on site later this year.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close